Ovo je stvarno velika sramota za Liverpool sto su ga pustili da ode, a zelio je karijeru zavrsiti u svom klubu. Kazu star, a ligu prvaka ne izborise, a penzioneri iz Torina u finalu. Los trener, lose rukovodstvo, lose odluke, a onda i losi rezultati.
On je sam želio da ode jer je svjestan da više nije na nivou na kojem je bio. Želi da tim pruži priliku mlađim i ovom trenutku vjerovatno boljim igračima.Rekao je da bi volio da radio s Rodgersom dok je mlad bio, ali nije mu se sve posložilo u karijeri. Vjeruj mi da je donio prije svega najbolju odluku za klub, pa onda za sebe.
Odlucio se na odlazak iz kluba, jer mu je trener rekao da vise ne moze racunati na prvu postavu i da mora ustupiti svoje mjesto mladjima. Slozio bih se sa tim da u timu postoji jos iskusnih igraca, ali to nije tako. Slijedece sezone u prvoj postavi nece biti igraca preko 30g. Mnogo se puta pokazalo da to nije pametno, a Juve, Barca i sl su dokazali da je imati mjesoviti sastav najbolje. A s druge strane mladim igracima nagovjestavas da poslije 25 moraju traziti drugi klub jer im je buducnost upitna. Trebali su ga zadrzati zbog mladjih igraca, zbog renomea, zbog navijaca, zbog marketinga. Nema Suareza, Gerrarda, ode Sterling, cije ce dresove prodavati. Slijedeca sezona ce najbolje pokazati, opet nece u Ligu prvaka... Nadam se da grijesim, jer zaista gotivim Liverpool
Prikaži sve komentare (34)