Nogomet
223

Gerrard uoči posljednje utakmice na Anfieldu: Pokušat ću biti jak i ne zaplakati

Klix.ba
Steven Gerrard (Foto: EPA)
Steven Gerrard (Foto: EPA)
Legenda Liverpoola Steven Gerrard priznaje da se oduvijek nadao da će sa Redsima osvojiti titulu prvaka engleske Premier lige.

Uoči posljednjeg nastupa na Anfieldu u subotu protiv Crystal Palacea, 34-godišnji fudbaler je kazao: "U prošlost gledam s ponosom. Zaista sam ponosan na sve što sam ovdje postigao. Nakon svih trofeja koje smo osvojili nosim divne uspomene, jedino što žalim je što nismo osvojili trofej Premier lige".

Ipak, dodao je da sada ne može ništa učiniti i da je potrebno gledati "širu sliku".

"Odrastajući sam sanjao da jednog dana zaigram za Liverpool, a sada tu sjedim sa 708 odigranih utakmica. Postigao sam mnogo više nego što sam na početku mislio", kazao je.

Na pitanje o emocijama koje nosi uoči posljednje utakmice na domaćem terenu, poručio je: "Ne znam koliko će dirljivo biti. Nemam pojma kako će izgledati kraj utakmice kada se budem morao zauvijek oprostiti. Užasavao me taj trenutak oduvijek jer će mi sve jako nedostajati, od igranja na Anfieldu pred našim navijačima, do igranja sa mojim saigračima".

Gerrard je dodao da ima namjeru da ostane u kontaktu sa svima, ali i da želi ostati jak i pokušati da izbjegne suze.

Na pitanje šta će mu najviše nedostajati kad ode, odgovorio je: "Bit će to navijači. Od prvog dana su mi pružali toliku podršku, bili su uz mene kroz i kad mi nije išlo i kad sam briljirao. Njihova podrška se nikad nije promijenila".