Nogomet
896

Anfield se u suzama oprostio od Gerrarda: Otišao je jedan od najvećih ikada!

Klix.ba
(Foto: EPA)
Legendarni veznjak Liverpoola Steven Gerrard danas je odigrao posljednji susret pred svojim navijačima na Anfieldu u kojem je igrao cijelu svoju bogatu nogometnu karijeru. Navijači na tribinama nisu krili suze nakon odlaska 34-godišnjeg kapitena Redsa.

O nogometnoj i ljudskoj veličini Gerrarda najbolje govori činjenica da je tokom karijere odbio mnoge evrospke velikane koji su mu nudili mnogo veće plaće...

Da je otišao sa Anfielda, vjerovatno bi sada u svojoj vitrini imao mnogo više trofeja i na svom bankovnom računu mnogo više miliona eura, funti, dolara... Ali, Gerrarda novac nikad nije interesovao. Ljubav prema navijačima, grbu, Liverpoolu u kojem je rođen značila mu je mnogo više.

U tim sa Anfielda je stigao kao dječak 1987. godine. Sa deset godina potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor. Tokom karijere je osvojio Ligu prvaka, Evropsku ligu, FA kup i mnoge druge trofeje. Ali nikad i Premiership zbog čega mu je veoma žao.

"To mi je bila velika želja i volio bih da mogu reći da sam osvojio sve trofeje. Ali, svoje putovanje ne bih mijenjao ni za šta", kazao je Gerrard.

U Liverpoolu je odigrao više od 700 susreta u 17 sezona u elitnom razredu engleskog nogometa.

Večeras je protiv Crystal Palacea posljednji put pred svojim navijačima znojem natopio sveti dres u kojem je proveo više od dvije i pol decenije.

Slijedeća destinacija mu je američki MLS i LA Galaxy.