Svaka njemu čast što je dao/ako je dao. Međutim u zadnje vrijeme se oko toga diže pompa, kao da je jedini sportista koji donira. U suštini većina njih donira pare, uglavnom zbog poreza (bolje donirati i napraviti vijest nego te pare dati državi) ali rijetko ko to marketinški isprati kao on. Ima sportista koji su čitava naselja održavali godinama, pa se tek nakon nekog vremena to sazna, jer neki novinar zaluta tamo. Uglavnom, njegov PR radi odličan posao ali ja i dalje mislim da se čovjekova narav najbolje očituje kada je ljut, a on se još nije ponio kako treba u času ljutnje. On je mogao ovo anonimno donirati, da niko ne zna. Zašto nakon par sati svaki medij ima tu informaciju? Sigurno je nisu djeca Nepala plasirala i poslala velikim svjetskim mrežama. Volim ljude koji pomažu, ne volim licemjere.
Očekujem ovdje tonu minusa od dječaraca na klixu, međutim ja to gledam ovako: Prosječni bh "biznismen" godinama tlači radnike, svakodnevno vrši psihičku (nekad i fizičku) torturu nad njima, plata nema osim za njega. Nakon nekoliko godina kada već ima pozamašnu svotu u džepu ode na dobrotvorni događaj i iskešira 100 hiljada maraka. To se pojavi u svim vijestima, i svi ga gotive jer je eto dobra duša. Ili, primjer od svake godine. Politička "elita" koja se kupa u plodovima tuđeg rada i vodi narod niz liticu jednom godišnje se okupi na svima poznatom mjestu i događaju, eventualnu pusti koju suzu i izjavi srceparajući pasus. Da li to znači da su dobri ljudi? Parama se ne može kupiti dobrota, a on to pokušava da uradi.
Kapa dole za komentar. Sad svi oni koji pisu gluposti u ovim komentarima nek odu na https://sponsor.savethechildren.org/ kojim je navodno dao te pare i uvjere se da je to jedna velika i notorna laz.
Prikaži sve komentare (106)