Hoće da budu ravnopravne sa muškarcima. Ok, počnite od najjednostavnije stvari, a to je zamjena sijalice. Onda se trebaju pustiti više komentara "neću ja to, ja sam žensko". Ravnopravnost, ona prava, predstavlja jaku i samopouzdanu ženu koja stvari radi sama uz podršku (ali ne i pomoć partnera, ako ne postoji potreba za istom), gdje će je on poštovati zbog toga. Ali ne, ove žene kukaju i žale se a istovremeno hoće da budu predsjednice. Kako su počeli ovi pokreti za ravnopravnost, nikad više razvoda nije bilo. Destruktivno djeluju na društvo. Na zapadu optuže muškarca za nasilje, kako bi se jebale sa drugim, a on bez ikakve šanse za odbranu završi u zatvoru. Pa onda i djeca koju ne može ni da vidi, a kamo li da provede vrijeme s njima. Sreća pa to kod nas još nije zavladalo, jer su naše žene normalne i ne puše ove glupe priče. Šta više, Hilary se zalaže za ravnopravnost u jebenoj americi. Šta je sa Indije, afričkih država itd gdje je to stvarno potrebno? Koje licemjerje.
Vise povrsne gluposti na jednom mjestu tesko je naci. Srecom pa se takve kao tebe to ne pita, vec samo zene. Nadam se da ce i zene na nasim podrucjima doci sebi, mislim to je pitanje vremena. Btw, ja ne sam da sam zamjenila x puta sijalicu, nego sam i cijelu lampu montirala, cudo jedno velike li nauke xD Tako ti to kad prije braka zivis sam, naucis sve i nisi pod maminom suknjom, vec samostalna osoba, sto ocito fali nasim mladim ljudima.
Nije to površno, već je to problem današnjice. Ja nisam protiv toga da žena bude ravnopravna, već me ovi ultra feministički pokreti nerviraju. Ničemu ne koriste, već samo prave još veće probleme. Pa jbt pozivaju se na zlostavljanje od strane muškaraca, mrze muškarce i idu protiv tog istog sistema (patrijarhalnog) koji njih održava i finansira. Koji je to "zlostavljač" koji, bukvalno, održava svoje "žrtve"? Licemjerje da ne može biti veće. Najveća greška muškaraca kroz vijekove je što nisu dopuštali ženama da same riješe svoje probleme, inače sada ne bi ni postojali ovi pokreti, jer bi već vladala ravnopravnost. Dobro, blago tebi za sijalicu, to je samo bio jedan bezveze primjer. A vjeruj mi, dosta je žena koji to ne bi uradile, jer su, eto, žene. Super za tebe za sijalice i to je bio bezveze primjer i nije neka nauka.
Prikaži sve komentare (66)