Islam je savrsen i na savrsen nacin uredjuje svaki aspekt zivota, sto zna onaj ko procita bilo sta o islamu. u islamu se mogu pronaci odgovori na SVE zivotne brige i probleme. e sad, to sto neki iskrivljuju to savrseno ucenje, za to ne treba kriviti islam, isto kao sto se krscanstvo ne krivi za postupke nekih krscana. isto vazi i za ratovanje, i to je savrseno uredjeno od strane islama: zabranjeno ubijanje zena, djece i starijih ljudi. ZENE nisu obavezne da ratuju. I sad zbog postupka neznalica okrivljuje se islam i svi muslimani. Svim ljudima preporucujem da izuce islam prije nego bilo sta napisu.
evo da ti kažem pa da se naljutiš Islam...kao vjera je zatvoren i pun zamki za čovjeka...tako da kuran svako može tumaćiti kako njemu odgovara...tu se nalaze mnoge navodi gdje se može protumaćiti da imaš pravo upotrijebiti silu u ima islama....to zaključujem iz koje kakvih navoda tvoje braće islamisti, gdje se pozivaju na osveti i sl.....slažem se da bi islam trebao biti čist..ali se pokazuje drugo lice...npr..zašto se ne snimi film o Muhamdu kao o Isusu..ali realan..da cijeli svijet vidi...zašto se ne dopusti NE muslimanima ulazak u Meku ( u onaj dio gdje se ide na Hadž) ...zašto se ne dozvoli da se istraži ona"kamen" oko kojeg se mole itd..zato što je sve to sumnjivo ako sam naveo neke stvari ne pravilno..ne poznajme nazvie točne ali razumiješ valjda
ne, to nije opce poznato. Ono sto se ljudima servira u medijima je to sto ste vi napisali, a dzihad nije samo ratovanje i ubijanje, onaj ko zna mesto o islamu zna da je najvazniji dzihad borba protiv samog sebe. I covjek koji ubije jednog neduznog covjeka, kao da je pobio cijeli svijet - TO JE ISLAM. Ja ne moram braniti islam, kao sto sam vec napisala, savrsen je, ali ljudi nisu savrseni pa zbog njih imate takvu sliku u glavi. Od srca vam preporucujem da istrazite malo vise, ne na klix.ba i sl., pa cete vidjeti da niste upravu.
Prikaži sve komentare (148)