Članak je bio prije par dana. Nema veze što ste ga ponovili., jer nisam prošli put kazala sve što sam htjela. A htjela sam reći da je naslov pogrešan: "_Građani Sarajeva smeće iz domaćinstava odlažu u parkovske kante i na zelene površine" TO NISU GRAĐANI! Ne znači da ako neko živi u gradu da je građanin! I nije on sam došao (taj nazovigrađanin), poveo je sa sobom i svoje selo. Fotografije su dokaz.
...građanin je svaki državljanin jedne države...ne budi baš bukvalna, al baš baš svaki put lady pa te moram popravljati, baš svaki put! to je uobičajenta terminologija...to što je bosancu u glavi samo kastna raspodjela na seljaka i građanina to je već drugi par opanaka i dokaz našeg mentalnog ograničenog sklopa! ako ćeš vaistinu...u bosni nema niti jedan pravi "građanin" jer nemamo niti jedan pravi "grad"! a ti sad ciči od muke!
@Ares X, :))))) I ti sada pametan? :)) Ne pati se i ne ispravljaj me, ne polazi ti za rukom. Znam ja da je uobičajena terminologija za svakog stanovnika jedne države kazati "građanin". A sada se zapitaj koliko je taj termin ispravan? :))) Stanovnik države bi trebao da bude državljanin, stanovnik grada, građanin... itd. Znaš ti šta sam ja htjela kazati, ali ti baš nešto i nije bilo pravo. Da slučajno ti nisi bacio ono smeće? :)))) E Ares, kakvo cičanje i muka :))). Meni je ovaj portal zabava, a nije muka. Đaba si bilo šta pisao i mučio se. PS. AKO VEĆ ŽIVIŠ U GRADU, PRIHVATI GRAĐANSKE MANIRE, DA BIH TE MOGLA NAZVATI GRAĐANINOM JEDNOG GRADA! (Ares, nije upućeno tebi, ja onako napisah :)))))
Prikaži sve komentare (34)