Interesantno, sve političke opcije u BiH tvrde, da "Bosanci" ne postoj, što nam je pokazano i popisom stanovništva sa opcijom Bošnjak, Srbin, Hrvat i "Ostali" šta god bi ko dopisao u (reda radi) ponuđenu rubriku. A kad je negativan kontekst i kad je hapšenje, odjednom postoje "Bosanci". Ovo sigurno nisu Bosanci, mogu biti samo Bošnjaci i ne znam što je problem nazvati ih onako kako je ispravno i jedino moguće, jer "Bosanaca nema".
Potpuno si u krivu i ne razlikujes narodnost (etnicku pripadnost) od nacionalnosti, pripadnosti drzavi. Ovi koji se spominju, mozda i jesu Bosnjaci, bivsi (ili ne) Bosanci, a sadasnji Amerikanci.
Dragi Shinok,trebalo je da razumijete sarkazam. Naravno da razlikujem nacionalnost od narodnosti. Pitam se samo jeste li prespavali silne predizborne debate gdje su nas upravo Bošnjaci "92" učili da ne postoje Bosanci, a Pravoslavci i Katolici su to prećutno odobravali jer su oni zapravo Srbi i Hrvati (generacijama rođeni, školovani, osnivali porodice i rade u Bosni i Hercegovini). Sad ćete mi spomenuti da sam pobrkao i vjeroispovjest, a ja vam kažem da nije do mene nego do svih onih koji su prihvatili da je Bošnjak automatski i vjernik islamske vjeroispovjesti.
Prikaži sve komentare (241)