Ako BiH ne priznaje svoje granice utvrdjene Badinterovom komisijom onda ni niko drugi ne mora da ih postuje. Tada i republika Srpska moze potpuno legalno da trazi nezavisnost. Uostalom odlukom te komisije sve drzave su potpisale da ce postovati AVNOJ-evske granice. Bilo kakav nesporazum moze da se pokrene pred medjunarodnim sudom samo ako na to pristanu obje strane. Crna Gora vjerovatno nece na to pristati a ako rukovodstvo BiH izadje pred bilo kakvom instancom sa odricanjem od svojih granica pitanje je sta ce sve od toga ispasti. A sto se tice akademske javnosti to je samo grupa imbecila koja u svakoj drzavi sluzi da podupire budalastine.
Badinter u opste nije bio zaduzen za utvrdjivanje granica to je br.1. vec samo oslanjanje na prethodne odluke i potvrda isti, a nije mogao Badinter da ikome na Balkanu odredjuje granice... Badinter pada u vodu i ako je on jedino sto cg ima, oni mogu samo na sud ili da izvrse povrat, trece mogu da sanjaju.
Banditer je osnova po kojoj je BiH,Hr,Slo... ostvarile mogućnost da budu međunarodno priznate,to je osnova ,a BiH je prihvatila to. U osnovi se ni ne spominje AVNOJ,što je gore za BiH,nego da su granice federalne jedinice ,granice novonastalih republika. Pišeš gluposti,ovaj dokument je prihvatila i potpisala BiH i legitimni je dokument .
Prikaži sve komentare (170)