jad i bijeda, vecina vozaca kroz grad vozi bar 50 % vise od ogranicenja a supci policajci stoje i gledaju. na ovoj dionici je strahoba gledati kako se vozila krecu, utrkuju se. strasno.
Slazem se, a sto se tice drotova oni jedino to najvishe i rade, pune budzet sa prekrsajnim nalozima, ali treba uzeti u obzir i to da ne moze jedna patrola zaustavit 5 vozila koja se krecu vecom brzinom, a bez radara ne moze ni znati kolika je brzina. Ali isto tako 50 % pjesaka, ne pazi kad prelazi ulicu, prelaze van pjesackog, na crveno, neki se bacaju kao kamikaze, neki opet istrce na sred ulice i stanu pa se pogube, ni naprijed ni nazad vec stanu drito ispred auta, pa ako uspije zakocit dobro i jest... Meni je veca strahota gledati kad pjesak biva udaren zbog svog glupog i nepromisljenog pokusaja prelaska ulice, na crveno/van pjesackog/na magistrali itd. E sad ako za pjesake vazi isti zakon o saobracaju kao i za vozace, zasto onda samo vozaci bivaju kaznjeni, ja ne znam da sam ikad vidio da je mr.polismen zaustavio pjesaka i napisao mu nalog, znam da je bilo slucajeva jedno vrijeme ali to je smijesna akcija bila, trebali bi vise kaznjavati pjesake jer su puno puno ranjiviji od vozac
Ja sam na toj istom, mjestu, samo u srednjoj traci zakocio na pola metra ispred jednog starijeg gospodina, koji je istrcao iz tramvaja i punim sprintom se bacio ispred mog auta, i sad ja gledam i kontam "gdje li ce ona budala sad sto trci" i vec stajem na kocnicu i iako sam vozio po ogranicenju tj 60 km/h da ga nisam vidio vec dok je iz tramvaja istrcao kao obezglavljen, udario bi ga milion %, i zadobio bi teze povrede najvjerovtnije, tip se zaletio i kad je vidio mene ukopao se na srednjoj traci, a komotno je mogao pretrcati. I sad da sam ja udario tog pjesaka, vozeci po propisu, vjerovtno bi opet bio ovdje linchovan od dosta ljudi, jer zaboga ja moram mislit i za pjesake, i za druge vozce jer neki od njih nemaju mozga i pored toga sto moram bit skoncentrisan na voznju i na druge vozace a posebno taxiste koji se ubacuju bez zmigavca, moram josh gledat hoce li kakva budala istrcat punim sprintom iz tramvaja i bacit se pod auto. Srecom mislim i na njih uvijek posebno na pjesake.
Prikaži sve komentare (47)