|

Podignuta optužnica protiv Nermina Masle, vozača koji je usmrtio pješakinju na Socijalnom

Podignuta optužnica protiv Nermina Masle, vozača koji je usmrtio pješakinju na Socijalnom
13
Piše: E. F.
29.12.2014. u 13:56
47
komentara
13

dijeljenja
Podignuta optužnica protiv Nermina Masle, vozača koji je usmrtio pješakinju na Socijalnom
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu je nakon provedene istrage i prikupljenog dovoljnog broja dokaza podiglo optužnicu protiv Nermina Masle, koji je 31. oktobra skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Josipa Knežević.
Prema optužnici, Masli se na teret stavlja teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

"Optuženog se tereti da je kao učesnik u saobraćaju na putevima, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozio javni promet, dovodeći u opasnost život ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt jedne osobe, dok je druga osoba zadobila teške tjelesne povrede, a sve je vezano za događaj od 31.10.2014. godine na raskrsnici u pravcu od Pofalića do Dolac Malte“, kazao nam je Alem Hamzić, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Prema navodima optužnice, Maslo je, krećući se nedozvoljenom brzinom od oko 93 km/h, a dozvoljena brzina je 60 km, iako svjestan da upravljajući vozilom na ovakav način može ugroziti javni saobraćaj, pristao na to i propustio da brzinu kretanja uskladi sa dozvoljenom brzinom od 60 km/h, usljed čega je na raskrsnici udario pješakinje E. H. i Kneževićevu, koje su prelazile ulicu na pješačkom prelazu.

Kneževićeva je odbačena unaprijed i pala je na cestu, te zadobila opsežne povrede u vidu rascjepa zida grudne aorte, bubrežne arterije, prijeloma grudne kosti, prijelome rebara sa desne i lijeve strane, nagnječenje tkiva pluća, prijelom grane stidne kosti, krova i baze lobanje, nagnječenje tkiva mozga, te je usljed krvarenja preminula iste noći u 00.35.sati, dok je E. H. zadobila tešku tjelesnu povredu u vidu prijeloma karlične kosti, gornje i donje grane lijeve stidne kosti.

Optužnicu je dana 29.12.2014. godine potvrdio Kantonalni sud u Sarajevu.
Uskoro bi trebalo uslijediti izjašnjenje Masle o krivnji. Ukoliko ustvrdi da nije kriv za pomenutu nesreću Masli će se suditi za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa.
Prijavi grešku


Komentari (47)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...