daju im sadnice i poslije ih ucjenjuju sa mizernim otkupnim cijenama.Moderno ropstvo!da se to toliko isplati sadili bi i po Turskoj primjer otkup maline po 2 km.,a Turski orah 21 km ili lješnjik 7000 eura očišćen po toni.Al kod Rualna sredina to nezna važno je da je džaba sadnica.
Kao prvo glup si. Kao drugo Turska klima nije pogodna za sadnju malina, a Turska je jedan od najvecih proizvodjaca voca na planeti zemlji, a vocarstvo im je jedna od najbitnijih grana privrede/poljoprivrede. Kao trece Turci ne otkupljuju maline vec domace firme. Kao trece nemas pojma o cemu balavis kada spominjes orah i ljesnik jer se radi o apsolutno razlicitim stvarima, a cijena Oraha/ljesnika ima svoje razloge koje i da ti objasnim ti sa tvojim malim i ogranicenim mozgom neces moci shvatiti...
nije u Turskoj svugdje more konju nepismeni uzmi knjigu pa pročitaj debilu kao drugo 200 sadnica oraha imam zasadjenih o vrstama neću da ti pišem jer ti je mama glupa dok te takvog izbacila.kao treće navedi sta rade domaće firme s malinom debilu uzimaju jeftino i šalju na preradu izmedju ostalih zemalja i Tursku al tebi je bitno da je džaba sadnica pa ori Konnjino tko ti brani.
Prikaži sve komentare (85)