Poruka za ove za koji smatrajuda je pobjeda SDA kod Bošnjaka u stvari "pobjeda nacionalističkih stranaka", dok se ta pojava kod Srba i Hrvata, koja traje preko 20 godinam, uredno zaboravlja: Pokušajte da prihvatite i da se ne stidite toga što da ste Bošnjaci, Pokušajte da prihvatite i da se ne stidite toga što da ste, bar rođeni, kao muslimani. I pokušajte da shvatite da je vam Bosna jedina domovina. Kada sredite to sami sa sobom, biće vam puno, puno lakše da shvatite zašto je SDA, a ne nikako SBB ili DF, a SDP je to već dokazao dva puta, jedina nada za Bošnjački naro i opstojnost ove države.
sad pocinjem mislit zasto nekad neoprdjeljeni sad bi se ipak trebali opredijelit nesto ko hrvati nesto ko srbi i ostat opet ko muslimani to je rjesenje da nestane ta bosna vise koju sam volijo sad vididm da je stvarno neodrziva
Tebi je izgleda, momče Zorak, Bosna održiva samo onda kada Bošnjajci, i samo Bošnjaci, daju glas nekakvim "građanskim" političkim opcijama, dok drugi uredno glasaju za svoje nacionalne stranke. Pa kad i Bošnjaci skontaju da im je, bez obzira što joj se može naći puno mahana, ali i dobrih stvari, SDA opet daleko najbolja opcija, onda je takva BosnaW neodrživa. Ako je uslov za "takvu održivu" Bosnu to da se Bošnjaci i smao Bošnjaci odriću svog identiteta i onih koji na političkoj sceni brane taj identitet, onda nek i nema te nekakve druge "održive" Bosne. I u onaj vakat tzv. bratstva i jedinstva, još 45-te su se i Srbi i Hrvati mogli tako izjašnajvati. Samo je Bošnajcima to pravo bilo ukinuto. I kada je Džemal Bijedić se izborio za to, onda su ga i smakli. Prema tome, momće Zorče, zalud se nadaš da će se samo Bošnjaci, ali ne i drugi, odreći svog nacionalnog identiteta.
Prikaži sve komentare (165)