Gravitacija na Jupiteru je 2,5 puta veće nego na Zemlji što znaćči da smo na Jupiteru teži za 2,5 puta. Pravilo glasi što je veće (masivnije) tijelo koje se okreće, Jupiter je gasoviti div (nema tvrdu podlogu) a ako je ova ima gravitacija je tolika da tamo teško da može biti života a te kiše padaju ko ćuskije na površinu. Kap te zvekne ko metak.
@Matja.Jeste ako je istina sto su te ucili u skoli.A objasni ti meni prijatelju kako su ovom planetom milione godina hodala gigantska bica(dinosari)kako su uopce evoluirali,kad im Zemljina gravitacija nije pasala(to kaze paleontologija,geologija )Ili je planet bio manji,ili gravitacija iz nekog razloga slabija,ili nas pogresno uce da se priroda u stvaranju I evoluciji vodi optimalnim ili minimalnim koristenjem resursa a ne razbacivanjem brdima mesa.
Matja ne mora zivot postojati u obliku kakvom je nama poznat.. nedavno sam citao da su nasli negdje na dnu okeana zivinu kojoj je arsen jedan od kljucnih elemenata za opstanak.. Neko je napisao kao biljeznik vanzemaljaca o planeti zemlji da bi nam priblizilo upravo da zivot moze biti svakkav.. ide nesto kao pronasli smo cudnu planetu.. atmosfera ispunjena kisikom, povrsina prekrivena vodom.. itd.. i zakljucak "ovdje je nemoguce da postoji zivot"
Prikaži sve komentare (95)