Čitajući prije ovog članka ranije objavljeni članak vezan za Mustafu Cerića, navirale su mi misli da bi Komšić mogao ove godine odložiti kandidatski status za člana Predsjednika, što bi uveliko uvećalo šanse za Cerića. I sada kada sam ovo pročitao dolazim do zaključka da je vanjski utjecaj na BiH već primijetan ove godine i da će biti puno veći nego inače. Računajući na utjecaj Cerića u diplomatskim krugovima u svijetu, to nije nemoguće da se izmanipuliše - i Komšić i Cerić su sigurno za progres u BiH, a i na međunarodnoj sceni su sigurno siti BiH i njenih trenutnih političara. Komšić je kvalitetniji za operativca pa mu više i odgovara PSBiH, a Cerić je prvi diplomata u BiH od rata koji ima jači utjecaj od Silajdžića u svijetu. Mislim da su to odlične pretpostavke za Cerića, jer neće imati glavnog konkurenta kod Bošnjaka. Čisto da napomenem, samo prognoziram, a obojicu puno više cijenim od svih trenutnih budala koje izigravaju narod čak i kad je maksimalno izigran..
Debilu, Komsic je odradio svoja 2 mandata i ne moze opet da se kandiduje za Predsjednika BiH-a. Ako ces vec pljuvati po covjeku prvo skontaj sta pricas, pozz :)
Kretenčino, nauči da čitaš: "...Čisto da napomenem, samo prognoziram, a obojicu puno više cijenim od svih trenutnih budala koje izigravaju narod čak i kad je maksimalno izigran.." I ničim ne pljujem Komšića, čak cijenim da sam on osjeća da su mu svezane ruke i da zbog toga odlazi u PS BiH, gdje njegov glas vrijedi više. A za tvoju informaciju u normalnim državama predsjednici nakon odsluženih mandata odlaze u mirovinu, a ne nazad u politiku. pozz :)
Prikaži sve komentare (204)