{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić: Imat ćemo kandidata za Predsjedništvo iz reda Hrvata, ja ću na listu za PS BiH

5.6.2014. u 20:43
1.025
204
Komšić: Imat ćemo kandidata za Predsjedništvo iz reda Hrvata, ja ću na listu za PS BiH
1.025
Komšić: Imat ćemo kandidata za Predsjedništvo iz reda Hrvata, ja ću na listu za PS BiH
Željko Komšić
Član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić, izjavio je da će ta stranka imati svog kandidata za Predsjedništvo na izborima u oktobru te da će on biti iz reda hrvatskog naroda.
Kaže da još uvijek nije poznato ko će to biti, ali da će organi stranke o tome odlučiti. Za sebe je kazao da će najvjerovatnije biti kandidat za zastupnika u državnom parlamentu, odnosno da će biti nosilac liste te stranke za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Komšić je gostujući na FTV-u kazao da će Demokratska fronta imati i kandidata za potpredsjednika entiteta Republika Srpska, također iz reda hrvatskog naroda. Na pitanje da li će bivši ministar obrazovanja u Vladi Kantona Sarajevo, prof. dr. Damir Marjanović, biti kandidat DF-a za člana Predsjedništva BiH, Komšić je rekao da to još uvijek ne može potvrditi.

"Svi u Predsjedništvu stranke su bili jednoglasni da treba ići s kandidaturom za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Nisam siguran uopće kako se Damir Marjanović izjašnjava, nikad ga nisam gledao na taj način. Znam da je on prije svega dobar i kvalitetan čovjek i čovjek koji je sigurno politička budućnost ove zemlje, a ako se izjašnjava kao Hrvat, naravno da može biti kandidat i on", kazao je Komšić.

Na konstataciju da se prof. dr. Slavo Kukić nije kanidirao kao nezavisni kandidat, iako je to najavljivao, te na pitanje da li će eventualno biti kandidat ispred DF-a, Komšić je kazao da se nije u posljednjih desetak dana čuo s njim, te da na to pitanje još nema odgovor.

"Što se mene tiče, ja ću najvjerovatnije biti nosilac liste za državni parlament u sarajevskoj izbornoj jedinici. To je nekako logično i najvjerovatnije će tako biti, mada to treba potvrditi Predsjedništvo stranke", rekao je Komšić.

Komentirajući nedavnu promjenu imena stranke iz Demokratska fronta u Demokratska fronta-Željko Komšić, rekao je da mu se ta opcija nije svidjela, ali da su ga ubijedili u stranci s argumentom da je to dobro zbog identifikacije stranke s njim.

"Rekao sam uredu, ali to ime stranke će se koristiti samo na glasačkom listiću, a nakon izbora to se mora promijeniti", pojasnio je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: