Treba oporezovati dobit, jer tako ce privredni subjekti vise ulagati ( ako uloze dobit nema poreza) i eto novih radnih mjesta i napredka.
Pa to je tako i danas, samo sto vecina nasih privrednika u investicije ukljucuje i auta za svoju djecu, vile sa bazenima, svoje odmore i odmore svoje djece knjize kao poslovna putovanja, i na taj nacin bjeze od poreza. Ova zemlja je katastrofa, jadni mi koji smo u njoj.
a šta je svrha investicije ? - investicija sigurno nije svrha sama sebi. Svako investira da ima od toga DOBIT tj. zaradu.... svako živ, ja, ti i peti-deseti...u šta god ulažeš, ulažeš da ti se uloženo vrati i još da zaradiš. Nije svrha ulaganja - još više ulaganja. Već kad ulažeš, i trudiš se - ti želiš da jednom uživaš u plodovima tog rada i ulaganja. Ovim porezom će se investicije samo umanjiti, jer zašto investirati ako će ti biti smanjena dobit od te investicije? Ako privrednici osjete da će od investicije imati dobru dobit - ne treba njih niko tjerati da ulažu i zapošljavaju nove radnike. Oni će to sami učiniti jer od toga imaju zaradu. Niko ne investira iz ljubavi prema domovini, već iz ljubavi prema zaradi, i ako ti vještački smanjiš tu zaradu (tj. daš je guzonjama da se vozaju u skupocjenim audijima) - ljudi jednostavno neće ni investirati.
Prikaži sve komentare (31)