Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na slici uz vijest test državne mature u hrvatskoj?
Ne treba mijenjati trenutni zakon, samo treba efikasnije naplacivati od onih koji su do sada navikli da ne placaju poreze, doprinose i slicno. Ovako samo dodatno j.bete postene privrednike. Naplatite od onih koji do sada nisu placali i biti ce love i za zdravstvo i za poplave i zemljotrese.....Naplatite od svojih sponzora!
Treba oporezovati dobit, jer tako ce privredni subjekti vise ulagati ( ako uloze dobit nema poreza) i eto novih radnih mjesta i napredka.
Pa to je tako i danas, samo sto vecina nasih privrednika u investicije ukljucuje i auta za svoju djecu, vile sa bazenima, svoje odmore i odmore svoje djece knjize kao poslovna putovanja, i na taj nacin bjeze od poreza. Ova zemlja je katastrofa, jadni mi koji smo u njoj.
Troškovi reprezentacije u javnim (državnim) i privatnim firmama nije jedno te isto, to je svakom jasno, mada su isto oporezovani. U privatnim firmama ti troškovi su kao i svaki drugi, vlasnici ulažu sredstva u unapređenje posla i ko ima pravo da ih ne priznaje. Porez na dobit već postoji (10%) i nije mi jasno šta to država još traži od privrednika, odnosno zaposlenih u privredi.
Po sadašnjem zakonu možeš biti oslobođen plaćanja poreza na dobit ako više od 30% prometa dolazi iz inostranstva, čime se stimuliše izvoz. To žele ukinuti pod izgovorom da im je MMF tako preporučio. Izgovora i govana, MMF-u je i cilj da uđeš u dužničko ropstvo.
Potrošili su, kreteni i pojeli masno ćebe ispod sebe - sada bi još preko. Nema više! Poslije izbora ćemo vas na skenere, a poslije na bandere!
Daj samo poreza i nista drugo osim poreza. Optereti poslodavca sa 10 vrsta poreza, a onda jos ubaci koji dodatni, a na sve to uzmi i radniku 10% poreza od plate ccc