E sad ti valja vratiti nelegalno odvojeni Krim. Da vidimo sta ce sada tzv. legalni cuvari javnog reda i mira na Krimu, sa svojim carapama na glavama, barikadama i paljenjem ukrajinskih zastava u sred Ukrajine, uraditi, kao sto su do sada koristitli situaciju da Ukrajina nije imala predsjednika, pa su se nelegalno pripojili Rusiji. Sve smo to vec vidjeli kod nas. Legalni cuvari reda i mira, a kriju identitet ispod carapa, to je valjda normalan izgled policajaca i vojnika u Rusiji. A Ukrajina ako zeli uci u EU to je njihova stvar, niko Rusiju ne tjera da ide u EU. Uostalom, treba pitati kako zive Rusi u baltickim zemljama koje su u EU, a prije su bile u SSSR-u i da li bi oni zeljeli da se pripoje Rusiji i zasto njih Putin ne napadne? Pitanje je naravno retoricko. Sad ce mi se naravno javiti pametne glave iz RS-a da komentarisu i podrzavaju Rusiju, iako i njihova mila Srbija grabi prema toj istoj EU i to im ne smeta, jbni licemjeri.
"Sad ce mi se naravno javiti pametne glave iz RS-a da komentarisu i podrzavaju Rusiju, iako i njihova mila Srbija grabi prema toj istoj EU i to im ne smeta, jbni licemjeri". zgembo je ovom recenicom zatvorio svaku dalju mogucnost da se diskutuje, jer ko opravdava proruski ustanak je automatski iz RS ili cetnik. posto mjesta za diskusiju nema, samo se malo bolje informisi o polozaju ruske manjine u Estoniji gdje cine vise od 30% populacije; klasicni gradjani drugog reda, nesto ko bosnjaci u RS. bio sam i vidio kako zive Rusi u Talinnu, bjeda i siromastvo ukratko, a autohtonci ih tretiraju bas ko mi nase Rome. o svemu ostalom i clanstvu u EU bi se dalo diskutovat, al posto sam unaprijed dobio zutu davidovu zvjezdu na ramenu kao "gradjanina iz RS". samo zasto drugog nazivati licemjerom a tvrditi kako je borba za clanstvo u EU uzrok "proruske" pobune, je ili lose informisanje ili upravo tesko licrmjerje. rusima nije smetalo kandidivanje (prognoza za u EU 20 godina) nego americko lobiranje za ulaxak u nato. ovo je bila puno veca geostrateska igra nego EU.
...posmatraš samo prvi sloj...neđe u trećem je suština...približavanje sibirskim energetskim resursima...i vojno (nato) i politički (demokratski lideri)...
Prikaži sve komentare (76)