"Semaforski LOBI" diktira gdje će biti semafor a ne realna situacija. Sarajevo ima pre...previše semafora..... Svakoga dana iznikne po neki novi...
Na desetine semafora i "ležećih policajaca" u Sarajevu su jednostavno VIŠAK. Na većini mjesta to nisu "prepreke" koje usporavaju saobraćaj nego katakombe gdje se mora stati i "voziti na kvačilu". Neko mora ozbiljno da se pozabavi ovim fenomenom, da postavi POSLANIČKO pitanje u Skupštini Kantona i da se traži obrazloženje i odgovornost. Ne vrši se nikakva modernizacija signalizacije i saobraćajnica u smislu brzine protoka saobraćaja, Samo usporavaju saobraćaj, povećavaju zagađenost, potrošnju goriva.... Struku niko ništa ne pita.... ono što smisle "mudrovi" iz stranačkih ogranaka mjesne zajednice kako bi "kupovali" glasače je važnije nego 1000 pravila struke i standardi.
Prosto je nevjerovatno da GRAD koji je uvijek u svojoj istoriji išao NAPRIJED, 60-tih, 70-tih, 80-tih POZITIVIZMOM i neviđenom stvaralačkom energijom se nametnuo kao neformalni centar Yugoslavije, domaćin SVJETSKOG događaja Olimpijade, sada pretvara u leglo javašluka, kriminala, PRIMITIVIZMA, urbicida, mjesta lošeg življenja u svakom pogledu. Sarajevo su opsjedali i ranjavali mnogi zavojevači od Savojskog do "zločinaca sa brda", ali ga polako i najsigurnije UBIJA domaća VLASTELA.
Prikaži sve komentare (77)