BiH
64

Saobraćajni haos: Semafori "zaustavili" kružni tok na Ilidži

Piše: N. J.
Kružni tok u centru Ilidže ovih je dana postao "netok". Kako nam pišu naši čitatelji sa Ilidže, semafori koje su nadležni postavili na izlazu iz Kasindolske ulice napravili su pravi saobraćajni haos u centru Ilidže, te je i sam kružni tok, koji se svojevremeno pokazao kao dobro rješenje, postao teško prohodan.

"Ovo je primjer kako od jedne dobre ideje i funkcionalne saobraćajnice napraviti saobraćajni haos. Nadležni su najprije prije par godina popustili, valjda radi glasačkih poena, pod pritiskom stanovnika Kasindolske i ulicu koja je morala biti jednosmjerna napravili dvosmjernom, ali ni to im nije bilo dovoljno pa su sad postavili i semafore na izlazu iz ove ulice. Na taj način sada u špicama, a nerijetko i u drugim periodima tokom dana, imamo kolone kakve smo imali i prije kružnog toka", navodi čitatelj našeg portala.

Prema njegovim riječima, od Energoinvesta do Ilidže se ide oko pola sata umjesto dvije minute, a sa suprotne strane kolona se u jutarnjim satima proteže i do Grand centra.

"Sad me zanima smisao uopće pravljenja kruznog toka, kad imamo istu situaciju koju smo imali i prije. Šta reći, svaka čast saobraćajnim stručnjacima iz Kantona, ali i Općine Ilidža", zaključio je naš sagovornik.