Prića mi jaran iz Tuzle kad se ovo dešavalo. Živio je u superbloku na Brcanskoj Malti. Kaze ja imao 9 godina i sjedim sa starcem i majkom u dnevnoj sobi. Gledamo TV kad poce pucati dole na raskrsnici iz kamiona koji su išli od kasarne. Matori hladno ustade iz ormara izvuce KALAŠ, non šalantno skloni zavjese sa prozora , odškrinu pendzer i poce pucati dole na četalje koji su krenuli prema Stupinama.
de ne lazi,kakve crne stupine.laz je da je jna isla napaast grad,gdje se ba napada grad iz jedne ulice u koloni sa kamionima.jna je tad dovukla rezerviste koji su dovedeni da izazovu incident i izazvali su ga kad su poceli pucat dok je kolona izlazila prema majevici.nazalost mladi vojnici su ni krivi ni duzni poginuli sve zbog idiota dubajica koji je bio glavni u kasarni.
Prica druga, pucaranja je bilo cijeli dan, to jest od 10h ujutru, pa sve do poslijepodneva. Cinjenica je da su neke paravojne formacije pokusavale da odastraga dodju do kasarne i uzmu oruzje od srpske vojske. Ono sto je uslijedilo oko 18:30 je samo kulminacija svega toga. Istina je negdje na pola puta. Niti je crno, niti bijelo
Prikaži sve komentare (70)