Na zalost ovaj objekat ce zjapiti prazan.Ja ne znam koji je nas problem na svakom koraku otvaramo te neke institute, biblioteke i sl. ali niko ne ulazi u njih.Primjeri institut rHmetli Adila Zulfikarpasica, Gazi-Husrev begova biblioteka Gradske biblioteke, jedinu svrhu vidim u inatu agresorima da je ponovo napravimo.Samo tesko da ce omladina dolaziti da se obrazuje u Vijecnicu NA ZALOST.
Ako ne znaš koja je svrha vijećnice, onda se bar zapitaj zašto je agresoru bilo bitno da je uništi, pa pokušaj izvući neki zaključak.
Ok druze znam da nam je tu sva pisana historija/istorija koju su cetnici htjeli unistiti da nam time izbrisu identitet, a samim time i da nas negiraju kao narod.Nisam od onih koji kukumacu kako je yve lose itd. ali fakat ne mogu a da se ne zapitam zar ne bilo bolje da su se te pare ulozile u neki razvojni program koji ce zaposljavati hiljade gradjana pa kad stanemo na noge da lijepo od viska novca iz budzeta obnavljamo i gradimo.Ovako druze samo zidas zidove koji su manje vise samo estetika, a nikakve koristi.Ovdje ne mislim samo na Vijecnicu lvec na sve te objekte slicnog karaktera koji zaposljavaju po 10 bibliotekara, a opcepoznato je da smo medju najneobrazovanijim drzavama Evrope.
Prikaži sve komentare (75)