Kozmetičke promjene u kojoj su glavni akteri (poput ovog nilskog konja Ivanića i osvjedočenih fašista Bosića i Čavića), zainteresovani za promjene imena vladajuće partije, dok se ništa neće suštinski promijeniti. Bosna i Hercegovina će i dalje ostati na marginama svega pozitivnog jer ima troglavo predsjedništvo i (č)etnitetsko glasanje koje će i dalje kočiti sve reforme neophodne za napredak ka EU i članstvu u NATO. Volio bih da griješim, ali sve činjenice govore da će biti upravo tako, kako sam i opisao.
Ne znam šta će nam to NATO dobro donijeti i što nam je lošije ako nismo član NATO-a? Treba da djecu šaljemo po nedodjijama da ginu za američke interese, da se konfrotiramo s Rusima i sl. A što se tiče EU, narod ne konta misle kad uđu u EU biće ko u Njemačkoj :) Biće ko u Rumuniji i Bugarskoj gdje su penzije niže nego kod nas.
Pomenuo sam ulazak u NATO i EU kao najočitije primjere kako se nešto koči na državnom nivou kao volja manjine. Ista stvar je sa pasivnim biračkim pravom, jer osobe rođene u "pogrešnom" četnitetu ne mogu se nikada (prema važećem izbornom zakonu) kandidovati za člana Predsjedništva - Bošnjaci i Hrvati rođeni u republici smrdskoj i Srbi rođeni u federaciji. Da ne pominjem sve zakone koje treba donijeti da bi BiH mogla izvoziti u EU bez obzira da li će postati kandidat ili članica EU, a koji čekaju četnitetsku trgovinu da bi bili izglasani. Drugim riječima korupcija i kriminal su veći što je država manja.
Prikaži sve komentare (82)