Idioti pa smanjite plate i dovedite ih na realan nivo, koji može izdržati ovaj narod i privreda, i neće biti kašnjenja plata. Nemojte samo reći da ne možete zbog kolektivnih ugovora. Ako je to problem, onda će vam narod pomoći u tome da se koelktivni ugovori revidiraju tako što će blokirati sve finansijske tokove u zemlji dok se sindikati ne urazume i ne prihvate realnost.
Plate administracije uopste nisu visoke...prednost je sto su redovne. Nemojte biti kreteni pa reci da je wau visoka plata 1100 KM, koliko je prosijek u administraciji. Nemojte obicne administrativne radnike mijesati s ministrima, zamjenicima, parlamentarcima, savjetnicima (kojih ima I previse) koji uzimaju lopatom.
Dok su bili potrebni krediti za javnu potrošnju to znači da je javna potrošnja u komnpletu prenapuhana. Ne bih ja da određujem kolika kome plata pripada nego kompletnu javnu potrošnju (gdje je najveća stavka plate ) treba svesti na mjeru da to može bez preopterećavanja podnijeti privreda i građani. Ni Darki Babalju 4.500 KM nije velika plata. I nije problem samo u visini plata, tu su i topli obroci, minuli staž i druge beneficije, godišnji odmor duplo duži nego kod čovjeka koji radi u realnom sektoru i obezbjeđuje tako platu administarciji koja bi trebala biti njegov servis a ne njegov gospodar. Prosto rečeno, radno zakonodavstvo za javni i privatni sektor treba ujednačiti pa da svi dijelimo istu sudbinu. Onda će i administracija biti zainteresovanija za prosperitet društva i kvalitenu političku selekciju, otvoreno će pričati o nepotizmu zbog kojeg se plate svima moraju smanjiti u administraciji iz prostog razoga jer je previše zaposlenih. Trenutno su budžetlije u potpuno autističkom stanju. Ne vide i interesuje ih ništa.
Prikaži sve komentare (33)