Dodik to je vise nego jasno sad skoro 20g od rata nikad nece pokusati otcjepiti Republiku Genocidnu i sva retorka je samo odrzavanje na vlasti. Ne zbog toga sto nema uporiste u ustavu BiH (koji ne predvidja samoopredjeljenje enklava za razliku ustava SFRJ i predvidjanje samoopredjeljenja republika) nego jednostavno sto je puno unosnije biti "baja" u enklavi nefunkcionalne i paralizovane drzave nego presjednik ozbiljne drzave koja bi morala imati obaveze prema Evropi, dakle odricanje korupcije, odricanje pljacke, neopatizma itd. A on se i dalje bogati i sa njim familija. Srbi to vole.
@lee Ta dvojica "nasih" kao i onaj "njihov" u Mostaru su ista bagra samo sto clanak se ne bavi njima. Uostalom sta to sad znaci da treba tolerisati svoje jer njihovi isto kradu? Da nije zalosno bilo bi smjesno. Oni i dalje kupe lopatama.
@lee uz pristanak i odluku vecine gradjana. To je koncept koji funkcionise svugdje u normalnom svijetu pa cak i u Srbiji i u Hr. Samo se u BiH taj koncept osporavao uz izgovor da sva tri plemena a ne gradjani/stanovnici moraju dati saglasnost u svemu. Po tom retardiranom konceptu da ama bas svi se moraju sloziti u svakoj odluci ovaj svijet bi bio paralizovan bas onako kako je BiH paralizovana danas. Postoji razlog zasto uspjesne firme imaju jednog sposobnog direktora cija je zadnja a ne tri, cetiri itd. Uostalom da su vece sile odlucile da BiH pripadne Srbiji i HR to bi se i ostvarilo. Nisi toliko naivan da mislis da su obicni ljudi mogli ista tu promjeniti osim da prezive, poginu ili pokazu koliki su monstrumi i koliko su samo cekali da se late kama. Sto se tice poetske tvorevine RG ona je u samom nazivu diskriminirajucu a da ne ulazimo dublje u njene jame i masovne grobnice i oziljke silovanih, ostavljenih i ucviljenih.
Prikaži sve komentare (28)