svijet je pod diktaturom neoliberalnog kapitalizma.. mi smo imali u jugoslaviji ukupan dug od 22 milijarde, a danas države nastale njenim raspadom imaju 5x veći dug.. a šta smo to specijalno dobili dolaskom "slobodnog tržišta"? dobili smo to da ne možemo ni lijek platiti bez kredita, a kamoli nešto drugo. ako ovako nastavimo ne gine nam grčki scenario u bliskoj budućnosti
Pa hteli ste kapitalizam, sanjali ste da cete u njemu svi biti gazde, voziti dobre aute, putovati, imati milione i ne raditi nista. Sad kad ste shvatili da ste obicno roblje koje radi 6 dana u nedelji po 10-12 sati dnevno za 400 KM sad se kao bunite...ali sad je kasno. Sad mozete samo suze da lijete u vasem nezavisnom, medjunarodno priznatom protektoradu i koloniji zvanoj BiH. Veliko-srbi četnici vam nisu valjali u jugi, i sad cete videti kao vlada nemac i austrijanac.
dorn, ja sam ti antikapitalist i antiglobalist i ništa od navedenog ja nisam htio, ali jugoslavija je nakon smrti maršala bila osuđena na propast.. svi političari nakon njegove smrti su bili marionete zapada i financirani isto tako od strane zapada. Cilj im je bio da stvore jeftino radno tržište,da izvuku šta valja odatle i onda da velikodušno daju svoje pakete pomoći, koji su i pola europe odveli u propast. a zanimljivo sve te države ili su bile socijalističke ili su imale u opoziciji jaku socijalisticku partiju( grčka,italija,španija,istočna europa)
Prikaži sve komentare (121)