'Za njega je prošle godine bio zainteresovan i zagrebački Dinamo, ali kao i svakom igraču iz BiH, papiri su predstavljali veliki problem, u Elminovom slučaju nerješiv.' netačna informacija, papiri ne bi trebali biti nikakav problem. treba samo potvrda roditelja da se slažu da dijete ide u zagreb, prijavu boravka i ostalo rješava dinamo.
Druze nemas pojma koliko nisi u pravu. Ja sam iz Jelaha i znam koliko je naš Tomas Dadić (1999.godište - proguglaj) imao problema preći iz Borca u Dinamo iako je imao dvojno državljanstvo. Najmanje jedan roditelj mora živjeti i biti zaposlen u Hrvatskoj, veoma veliki administrativni zahtjevi, da ti se zgadi, ali mali je uspio otići i završiće garant u Engleskoj, ali veči je problem što za našeg selektora nije dobar a već dobio iz Hrvatske poziv.
xanadu ne mora strani igrač imati državljanstvo neke zemlje da bi u njoj igrao. lično poznajem nogometaša koji ima isključivo bosansko državljanstvo i igra za juniore u jednom hrvatskom klubu. dakle nema prepreke. on samo kao maloljetno dijete mora imati dozvolu roditelja. prijava boravka i ostalo to se reguliše prema zakonu te države u koju dolazi.
Prikaži sve komentare (29)