Nogomet
237

Elmin Hadžikadunić: Najkvalitetnija smo ekipa u ligi, borit ćemo se za titulu i Evropu

Piše: D. B.
Olimpic je u januarskom prelaznom roku iz Borca iz Jelaha doveo mladog i izuzetno talentovanog igrača, a to je petnaestogodišnji Elmin Hadžikadunić, koji će se u nastavku sezone pokušati nametnuti stručnom štabu i zaslužiti minutažu u timu sastavljenom od sjajnih igrača.

Hadžikadunić je prve nogometne korake napravio u Borcu iz Jelaha, odakle je i došao u Olimpic.

"Počeo sam igrati nogomet kada mi je bilo pet godina. Nosim prelijepe uspomene iz svog matičnog kluba, koji mi je mnogo pomogao u stvaranju nogometne karijere. U ovom klubu se zaista ozbiljno radi", izjavio je Hadžikadunić za portal Klix.ba.

Kao i mnogi nogometaši njegovih godina, Elmin uzore traži u svjetskim nogometnim zvijezdama. Izabrao je jednog od Zmajeva.

"Volio bih postati poput Miralema Pjanića", jasan je bio mladi nogometaš sredine terena, koji je istakao da se najbolje snalazi na poziciji lijevog i desnog veznog igrača.

Olimpic ga u svoje redove nije doveo bez razloga, Potpisao je jednogodišnji amaterski ugovor, nakon kojeg će uslijediti profesionalni.

"Prošle sezone je naša pionirska selekcija osvojila treće mjesto. Postigao sam 22 gola i upisao 11 asistencija", rekao je Elmin. Kao svoju specijalnosti na terenu izdvojio je pas i dribling u mjestu.

Za njega je prošle godine bio zainteresovan i zagrebački Dinamo, ali kao i svakom igraču iz BiH, papiri su predstavljali veliki problem, u Elminovom slučaju nerješiv.

Nosio je dres državnog tima u selekciji do 15 godina.

"Velika je čast nastupati za svoju zemlju", kazao je Hadžikadunić.

Ovaj je mladi igrač je izuzetno zadovoljan dolaskom u Olimpic, koji se tokom zimske pauze itakako pojačao.

"Puno mi znači Olimpicov poziv i to što treniram sa majstorima poput Smajića i Zebe. Velika mi je čast i puno učim od njih", rekao je on.

Da li će u jakoj konkurenciji u nastavku sezone dobiti priliku da na terenu pokaže šta zna, nije siguran.

"Moje je da se borim na treninzima, a šef Faik Kolar će odlučiti o minutaži", rekao je Hadžikundić.

On smatra da je Olimpic dovoljno snažan da ispuni visoke ciljeve.

"Mislim da smo najbolja ekipa u Premijer ligi. Cilj nam je Evropa, a borit ćemo se i za titulu prvaka", završio je Hadžikadunić.