Nogomet
15

Kenan Handžić: Cilj nam je Evropa, od borbe za titulu nećemo odustati

Piše: D. B.
Kenan Handžić
Kenan Handžić
Dvadesettrogodišnji bh. nogometaš i bivši mladi reprezentativac BiH, Kenan Handžić, veoma je zadovoljan nakon dolaska u Olimpic prošlog mjeseca. U razgovoru za portal Klix.ba je otkrio svoja razmišljanja, atmosferu u timu na pripremama u Antaliji, kao i očekivanja u nastavku takmičenja u Premijer ligi BiH.

Handžić je nakon napuštanja FK Sarajevo 2010. godine postao igrač NK Zagreb, a u januaru se vratio u BiH i potpisao ugovor s Olimpicom.

"Bio sam u Zagrebu godinu i po, a u zadnjih pola godine situacija u klubu nije bila baš najbolja, pa sam zato htio da odem. Međutim, nisam se mogao dogovoriti s predsjednikom, pa sam bio primoran tužiti klub, nakon čega sam dobio papire od FIFA-e. Nedugo nakon toga stigla je ponuda iz Olimpica. Nisam puno razmišljao, jer se radi o klubu koji ima visoke ambicije i veoma dobru ekipu", izjavio je Handžić.

Izuzetno je zadovoljan igračkim kadrom Olimpica koji se značajno pojačao u proteklom periodu. Najavio je borbu Vukova na oba fronta.

"Imamo odličnu ekipu i zaista je sjajno sarađivati s takvim igračima. Sve su to sjajni momci i nogometaši. Bit će to prava borba za prvi sastav. Samo uz tako jaku konkurenciju ekipa može napraviti zapažen rezultat. Mi to imamo, pripreme teku po planu, a u nekoliko pripremnih utakmica smo pokazali kvalitet. Najbitnije je da nema povreda i da smo kompletni. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti kako će se situacija odvijati. Borit ćemo se na oba fronta.", kazao je 23-godišnji nogometaš Olimpica.

Sa predsjednikom Olimpica NIjazom Gracićem se brzo dogovorio i spreman je dati svoj maksimum na terenu.

"Tokom prvog razgovora smo se dogovorili i stigao sam na Otoku kako bi dao sve od sebe i pomogao ekipi. Zahvaljujem se predsjedniku na ukazanom povjerenju, a učinit ću sve kako bih to i opravdao", rekao je mladi veznjak.

U nastavku sezone će imati priliku protiv kluba u kojem je odrastao i čiji je bio kapiten, a to je FK Sarajevo.

"Profesionalac sam imoram se naviknuti na takve stvari. Sarajevu želim svu sreću svijeta, ali moja ekipa i ja ćemo učiniti sve da ostvarimo svoje ciljeve u narednom periodu", jasan je bio Handžić.

Kada je riječ o ciljevima za nastavak sezone, prioritet je osigurati nastup u Evropi naredne sezone, ali će se Vukovi boriti i za titulu..

"Prvi cilj nam je naravno Evropa, ali nećemo lako odustati od titule. Potrebno nam je samo malo sreće. Željezničar i Sarajevo su u prednosti, ali to ništa ne znači. Čeka nas velika borba na proljeće", završio je Handžić.

Olimpic u Antaliji ostaje do subote.