Nogomet
83

Sulejman Smajić: Puni smo samopouzdanja, imamo snage da napravimo velike stvari

Piše: D. B.
Sulejman Smajić (Foto: Klix.ba)
Sulejman Smajić (Foto: Klix.ba)
Olimpic je današnjom prozivkom započeo pripreme za nastavak takmičenja u BHT Premijer ligi BiH. Najbolji nogometaš Vukova, Sulejman Smajić, istakao je da njegova ekipa ima snage da napravi velike stvari na proljeće.

Smajić nije krio zadovoljstvo zbog početka priprema i svog povratka ozbiljnim treninzima s ekipom nakon što je veći dio jesenjeg dijela prvenstva bio odsutan zbog povrede.

"Čini mi se da nikad sretniji nisam došao na pripreme. Jedva sam čekao da počnemo s radom, a atmosfera na prvom treningu je bila zaista sjajna. Lijepo je ponovo vidjeti saigrače i s njima se pripremati za nove pobjede", izjavio je Smajić za portal Klix.ba.

Olimpic se tokom zimske pauze pojačao sa nekoliko kvalitetnih igrača, a najzvučnije ime je svakako Smajićev saigrač iz Zrinjskog i Željezničara, nogometni znalac Zajko Zeba.

"Stigli su zaista kvalitetni igrači, ali se moraju dokazati na terenu. Samopouzdanja nam ne manjka i tako smo krenuli u ove pripreme. Plan stručnog štaba je dobar, prvo ćemo se spremati u Sarajevu, a onda u Antaliji, gdje ćemo uigrati ekipu za nastavak domaćeg prvenstva", rekao je sjajni nogometaš Vukova.

Ekipa sa Otoke je šesta na tabeli s osvojena 32 boda, šest manje od prvoplasiranog Željezničara. Vukovi se, s obzirom na pojačanja, sigurno mogu uključiti u borbu za titulu prvaka.

"Ne želim puno govoriti o tituli. Mi ćemo ići utakmicu po utakmicu, a na kraju ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno. Imamo snage da napravimo velike stvari, a konkurencija je jaka. Tu su Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg i Zrinjski", završio je Smajić.