Nogomet
37

Smajić: Prelako smo ispali u Kupu BiH, borit ćemo se za vrh u prvenstvu

Piše: D. B.
Sulejman Smajić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sulejman Smajić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Olimpic je u jučerašnjem uzvratu četvrtfinala Kupa BiH pobijedio ekipu Širokog Brijega rezultatom 3:2, ali je zbog poraza na Pecari rezultatom 2:0 eliminisan iz Kupa BiH. Nogometaš Vukova Sulejman Smajić razočaran je eliminacijom iz pomenutog takmičenja, ali je najavio uključenje Olimpica u borbu za vrh tabele u BHT Premijer ligi BiH.

"Što se tiče Kupa BiH, mislim da smo prelako eliminisali. Podbacili smo u prvoj utakmici i to je glavni razlog ovakvog ishoda. Sigurno je da je ovo veliki neuspjeh, jer je Kup BiH lakši put do Evrope. Istina je i da smo za protivnika imali jednu od najboljih bh. ekipa", izjavio je Smajić za portal Klix.ba.

Nakon eliminacije u Kupu BiH, Olimpic se okreće prvenstvu.

"Ako osvojimo šest bodova iz sljedeće dvije utakmice, siguran sam da ćemo se uključiti u borbu za sami vrh tabele, što nam je i cilj nakon neuspjeha u Kupu", kazao je nogometaš Olimpica.

Smajić je trenutno najbolji nogometaš Vukova sa Otoke, a posebno dobro sarađuje sa saigračem Zajkom Zebom. U jučerašnjoj je utakmici Smajić upisao pogodak i asistenciju.

"Zeba i ja se znamo već deset godina i ovo je treći klub u kojem zajedno igramo. Dobro se razumijemo na terenu i nadam se da će se tako i nastaviti. Što se tiče moje forme, nastojim biti što bolji u svakom narednom meču", rekao je Smajić.

Olimpic u sljedećem kolu dočekuje nezgodnu ekipu Travnika.

"Veziri su respektebilan tim koji se dobro pojačao tokom zimske pauze. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo tri boda i zadržimo kontinuitet dobrih igara. Bit će teško, pa moramo uložiti dosta truda kako bi bodovi ostali na Otoci", zaključio je Smajić.