Nogomet
22

Smajić: Ekipa Sarajeva još uvijek nije posložena, pokušat ćemo to iskoristiti

Piše: D. B.
Sulejman Smajić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sulejman Smajić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon poraza na otvaranju proljetnog dijela sezone na Otoci, Olimpic ima teško gostovanje na Koševu, gdje ga čeka ekipa Sarajeva, koja je također poražena u prošlom kolu u Zenici. Nogometaš Vukova Sulejman Smajić vjeruje da je pritisak na Sarajevu u malom gradskom derbiju.

Olimpic je iznenađujuće poražen na Otoci u prošlom kolu od ekipe Veleža. Smajić je u razgovoru za portal Klix.ba otkrio razloge kiksa.

"Veoma teško nam je pao poraz, nismo to očekivali iako smo znali da će to biti teška utakmica. Previše smo opušteno ušli u dvoboj sa Veležom i to je najveći razlog gubljenja bodova", izjavio je Smajić.

U narednom kolu Vukovi gostuju na Koševu, a Smajić se nada da Sarajevo neće u tom susretu zaigrati onako kako se očekuje od ekipe sa mnogo kvalitetnih igrača.

"Doživjeli su poraz na otvaranju baš kao i mi i pokušat će se 'vaditi' na nama. Nadam se da neće uspjeti u tome. Jedno je sigurno, na njima je pritisak i imaju imperativ pobjede, a mi ćemo to pokušati iskoristiti svojim znanjem i iskustvom. Imaju mnogo dobrih igrača, ali nisu posloženi. Moramo dobro paziti na sve njih. Nadam se da neće odigrati protiv nas onako kako to od njih svi očekuju", rekao je Smajić.

Olimpic će u Kupu BiH igrati protiv aktuelnog osvajača ovog takmičenja, ekipe Širokog Brijega. Uoči dva četvrtfinalna duela Smajić je optimističan.

"Dobili smo teškog protivnika, pravu i iskusnu ekipu, a u dvije utakmice prednost dajem nama. Mislim da imamo veće šanse za prolaz, ali, vidjet ćemo. Ako budemo odigrali na visokom nivou, neće biti problema", kazao je ponajbolji igrač Vukova.

U taboru Olimpica o tituli ne razmišljaju iako imaju šanse za trofej.

"Ne razmišljamo o prvom mjestu, primarni cilj nam je izboriti nastup u Evropi naredne sezone, kroz kup ili prvenstvo", zaključio je Smajić.