Pocijapti če oni jadnu Ukrainu kao staru čarapu, isto kao i Bosnu što su, a sve se samo radi o ekonomskim interesima. Nema danas ljudi sukoba i ratova zbog vjera/nacija/granica itd, vjerujte te mi da postoje samo DVA razloga ENERGIJA (gas i plin) i VODA a oba su na tako reči na zadnoj kapi a stanovništvo ove planete munjevito se približava 10 miljardi. Ko bude kontroliso ova dva faktora opstati če - ostali su suđeni na nestanak - jednostavna matematika.
Da ne povjerujes! Ja se od slova do slova slazem sa svim ovim sto si rekao. Kapa dole za komentar koji je sazeo sve sto se u danasnjem svijetu desava i to sve u dvije tri recenice.
Hvala, ali uvjeren sam posmatrajuči geopolitiku da je moja analiza korektna, ima tu i treči faktor a to su razni minerali poput; bakar, zlato, nikel, bauxit itd ali u prioritet broj jedan su ona dva faktora koja sam naveo u prvom izlaganju, evo samo da ti dam 1 primjer koji se odnosi na Bosnu. Šta ti misliš, da li bi Tuđman izdao/prodao posavinu da je postojalo 2-3 hidroelektrane na Savi? vjeruj mi da bi se borili do zadnje kapi krvi, nego su dali prioritet sve snage uložili nebil hidroelektrane na Neretvi pale pod "hrvatsku" kontrolu. Tužno ali istina i cijenu za tu ciničnu politiku su platili posavinski hrvati.
Prikaži sve komentare (17)