Papak je papak, pa da ode na ne znam ti koji koncert. Čuj otić na koncert ovakve grupe sa zastavom države i natpisom sela iz kog dolazi. Ne radi se to ni na koridama. FB, poprište rata glupostima i seljaklucima. Ljudima dodatna inspiracija da se potrude da zaoru u dubinu papanštine i daljinu besmisla. Bar su ostali na koncertu bili ok i nisu odreagovali na ovu "provokaciju opakom zastavom".
Zašto je papak? Jesi li ikada išao na koncert van BiH? Jesi li bar gledao na TV neki koncert van BiH? Ti kada odeš iz Bosne prestaješ biti Bosanac, šta li?
Bio jednom jedan koncert u Sarajevu, s obezbjedjenjem kao da papa dolazi, i izvjestaj jedan s tog koncerta, evo dio ovdje: "Ipak pred sam koncert, 7. februara se trazila karta vise, mada je cijena pred vratima Skenderije dostigla visinu od 100 DM, okruglo. Dvorana je bila puna i Djole je docekan ogromnim aplauzom odusevljene publike i skandiranjem "Djole, Djole!" Jedna grupa je dosla na koncert iz Splita i postavila poster sa tekstom "I na kraj svita, mi iz Splita!", a Djoletu se javila i jedna grupa iz Omislja. Djole se zacudio otkuda su ovi potegli! ali je sa sjetom ponovio recenicu koju smo i ranije culi "Ja sam najveci gubitnik u ovom ratu. Izgubio sam tolike gradove..Kada cu ja opet otici u Split da odrzim koncert? Sve su mi uzeli, ali mi nisu mogli uzeti jedno, vas, publiku!" Publika nije imala strpljenja da saslusa uvodni govor predstavnika organizatora, UNHCR-a (vec nam je odavno dosta UNHCR-a i ostalih medjunarodnih organizacija), nego ga je prekidala, pozivajuci Djoleta"
Prikaži sve komentare (171)