Ovako su i nas terorisali hajduci to jest teroristi dugo vremena pa nas je teroriso Gavrilo Princip pa srbi u II sv. ratu pa srbi 90ih..
Joj kakav istorijski non-sens. Miješaš babe i žabe, vijekove i milenijume. 1) hajduci su se borili protiv Turaka-surovih okupatora i domaćih izdajnika. Ne znam u kojoj se ti kategoriji pronalaziš, okupator ili domaći izdjanik? 2)Gavrilo Princip i pripadnici Mlade Bosne su se borili za oslobođenje Bosne od austrougarske vlasti i njeno ujedinjenje sa drugim južnoslovenskim pokrajinama i državama. Ako misliš da je Austorugarska okupacija bila basnoslovna i idilična, i da su joj se protivili samo Srbi, onda se malo raspitaj kako tekao ulazak AU vojkse u BiH, pročitaj malo o veleizadajničkim procesima i na kraju se zapitaj šta je to AU radila u Bosni,sigurno su nas okupirali zato jer su nam željeli dobro, iz čistog altruizma.. 3. u II svjetskom ratu,jedini koje su Srbi sistemski terorisali su bili, opet, okupatori i domaći izdajnici. (osim, nekoliko incidenata). Tako da opet ne znam u kojoj si se grupi našla?(mora da je dedo bio u Handžar diviziji ili u Ustaškoj vojnici?)
Bajo Pivljanin upo u Trebinje, pobio Bosnjacko stanovnistvo i od tada je Trebinje okupirani srpski grad. Princip je radio za unistenje Bosne i okupaciju od strane Srbije. Srbi u II svjetskom ratu su ukinuli drzavnoat Bosne a isti imigrantski srbi su prvi put nakon 90 uspjeli da odrze okupirani dio 49% Bosne minus Srebrenica
Prikaži sve komentare (248)