1. Doživotni azil za pse. Pse držati u kavezima cijeli život, izdvajati 100 miliona godišnje samo u Sarajevu. Ja ne znam kako pojedini zamišljaju azile. Nisu vam to livade sa cvijećem gdje cuke bezbrižno trčkaraju, već su to kavezi - manje/više kao zatvor. Je li bolje psa humano uspavati, ili ga držati 10 godina u kavezu? 2. Steriliši i pusti. Kada bi se uhvatio i sterilisao svaki pas u Sarajevu, opet bi tih 11.000 pasa godinama bilo na ulicama. Mrznu se, međusobno se napadaju, gladni su... Ljudima je već prekipilo, a zamislite da se ovo oduži još 10 godina. Pa tek tada će da počnu trovanja. Jel' bolje da se pas uspava na human način, ili da ga trujemo pa da povraća 2 dana i umre, ili da ga upucamo pa da krvari cijeli dan i umre? Nemojte se zavaravati da se ovo neće desiti. Ovo je neizbježno. A ne vjerujem da će policija nešto raditi po tom pitanju. 3. Eutanazija Pas se uspava, nema pojma šta ga je snašlo. Ne muči se po ulicama, već samo zaspi i to je to. Nisu mi jasni ovi fanatici
ti si glup ako mislis da bi nase vlasti uspavale psa. Oni bi uzeli iz budzeta stotine miliona za te famozne vakcine a onda bi na jeftin nacin masakrirali zivotinje. Cuj ti zaspi pas kao. Kako oni to umotaju. ne zaspi nego ga ubiju smrade jedan.
Eutanazija - davno pokazana kao neefektivna metoda kontrole psece populacije Sterilizacija - dosta efektivnija, jeftinija i cisca metoda od eutanazije ?
Prikaži sve komentare (1099)