Koliko god se ovi iz manjeg BiH entiteta trudili dokazati da kod njih eto sve štima i da su oni ispoštovali presudu S/F, činjenica je da presuda NIJE donesena protiv Federacije nego cijele BiH i da dogovor mora biti postignut na državnom nivou. Time je i njihova taktika ''mi smo u našem selu riješili problem (kako se nama sviđalo), sada vi riješite u svom'' - ne prolazi, jer ni to RS rješenje nije prihvatljivo ostalim pregovaračkim stranama! Dakle, Dodiče, nazad u pregovore!
Presuda S/F je ispostovana i u Federaciji. Prije dva mjeseca, na sastanku u Briselu, potpisani su principi u kojim se kaze da se iz Federacije biraju 2 clana bez nacionalnih odrednica. Time je odluka S/F provedena, jer je to bila njena sustina. Ovo sto se sada radi je rjesavanje slucaja Komsic - i Hrvati koce cijelu drzavu. Nazalost - po instrukcijama Dodika, zato jos vise iritira kada on kaze kako njega ovo ne zanima, oni su rijesili. A potpaljuje Covica da se Federaciji nikada ne rijesi problem.
Pa logično da sad Hrvati koče, jer zatvorit front sa S/F a otvoriti ga na polju sa Hrvatima nije rješenje! Možda ipak nije loša ideja sa izbornim jedinicama koje biraju po jednog člana predsjedništva bez nacionalne odrednice.... Ha?
Prikaži sve komentare (249)