Za nadati se da ce ne samo ova nego i ostale firme sto prije osloboditi se zavisnosti od ovakvih kupaca kao Ikea. Dobro je izvoziti ali je manje dobro visokokvalitetnu sirovinu prodavati u bescjenje. Nije lako probiti se sa sopstvenim proizvodom ali je to jedino i dugorocno ispravno.
Toni dugoročno je dugoročno, a sada je sada.. Kada sam prošla ogromnim pustim industrijskim kompleksima nekadašnjeg Unisa u Vogošći ili Borca u Travniku, htjela sam da plačem.. Kao da je vrijeme stalo, kao da sam zalutala u Machu Picchu i gledala ostatke nekog drugog svijeta.. Nemamo mi opciju da biramo, mi počinjemo od nule i to je naše danas..
Razumijem o cemu govoris i to je nasa svakodnevica. Imamo mi sposobnih ljudi,ima i novca ali fali jedna jedina stvar ,a to govorim iz iskustva i susreta s privrednicima. s malim izuzetcima svi nasi privrednici " znaju" sve. Od dizajna do toga kako trziste na zapadu funcionise,kome i kako prodati itd. Tu je taj stop. Vlasnik Ikee je po meni najveci poslovni genije svih vremena. Oni recimo placaju uredno ali ucjenjuju i proizvodjaca i drzavu sa povlasticama/cijenom. Druga stvar je da kupac kad kupi ovu stolicu u prilogu ,on je kupio Ikeinu stolicu, a ne stolicu iz Bosne. To je ogromna razlika.
Prikaži sve komentare (25)