{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Domaća firma MS&WOOD isporučila 50 šlepera stolica IKEA-i

21.11.2013. u 09:15
0
25
Domaća firma MS&WOOD isporučila 50 šlepera stolica IKEA-i
0
Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD (Majstori i Drvo) isporučila je 50 šlepera stolica najvećem svjetskom lancu trgovina namještaja IKEA-i.
Riječ je o visokokvalitetnoj i cjenovno najviše rangiranoj stolici koja se nalazi u asortimanu ovog švedskog prodajnog lanca. Za osam mjeseci u tvornici namještaja u Fojnici ispunjen je plan proizvodnje 50 šlepera stolica, dok će sljedećih 50 šlepera biti isporučeno u iduća četiri mjeseca.

"To znači i dvostruko povećanje proizvodnje u sljedeća četiri mjeseca. Uvjereni smo da ćemo u martu iduće godine, nastavimo li ovim tempom, ispuniti naš godišnji plan isporuke za ovog kupca od ukupno 100 šlepera. Ovo je i uspjeh cijele bosanskohercegovačke industrije namještaja, jer se naše stolice sa oznakom "Made in B&H" izvoze na taj način u 42 zemlje, na sve kontinente svijeta, i nalaze se u prodaji od Japana, preko zemalja EU, do Sjedinjenih Američkih Država", riječi su Sedina Ćemana, direktora tvornice namještaja u Fojnici.

Saradnja dviju kompanija započeta je u januaru 2013. godine. Sljedeća faza u ostvarenju strateških ciljeva unapređenja poslovanja je prelazak iz koncepta "Made in B&H" u koncept "Create in B&H", što podrazumijeva ispunjenje procesa od dizajniranja do izrade gotovih proizvoda, a za što je MS&WOOD već dobio potrebno odobrenje iz IKEA-e.
IKEA raspolaže sa 345 prodajnih centara širom svijeta, koje godišnje posjeti blizu 775 miliona ljudi. Ukupan dosadašnji prihod IKEA-e od prodaje u ovoj godini iznosio je 29,2 milijarde eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: