{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MS&WOOD će u 2014. godini zaposliti 100 novih radnika

18.2.2014. u 08:47
150
17
MS&WOOD će u 2014. godini zaposliti 100 novih radnika
150
MS&WOOD će u 2014. godini zaposliti 100 novih radnika
Muhamed Pilav
Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD ("Majstori i Drvo“), ove godine će povećati proizvodnju namještaja za 10 puta u odnosu na 2013. godinu, čime će se steći uvjeti za zapošljavanje 100 novih radnika.
Prošle godine MS&WOOD je proizveo 31.000 komada namještaja, dok su ove godine već ugovoreni poslovi za plasman preko 300.000 stolica, stolova i drugog namještaja. Bitno je istaći da se 95 posto ukupne proizvodnje isporučuje na inozemna tržišta.

Riječ je o visokokvalitetnoj i cjenovno najviše rangiranoj stolici sa oznakom "Made in B&H“ koja se nalazi u asortimanu najvećih prodajnih lanaca namještaja u svijetu.

"Imamo već sada potpisane ugovore za izvoz u vrijednosti 13 miliona KM. Svaki dan naši 'majstori' izvoze namještaj u obimu od oko 50.000 KM, a kojeg su proizveli koristeći domaću sirovinu, tj. drvo, i poštujući svjetske standarde kvaliteta. Mišljenja sam da samo stvaranjem novih vrijednosti u realnom sektoru i povećanjem izvoza Bosna i Hercegovina im šansu zaustaviti slobodan pad ekonomije u kojem se već duže vrijeme nalazi. Ovo je naš doprinos u okvirima vrlo uspješne bosanskohercegovačke industrije namještaja, da pokrenemo značajnije domaću privredu i kreiramo nova radna mjesta“, ističe direktor kompanije MS&WOOD Muhamed Pilav.

U projekt instaliranja tehnologije za preradu drveta i proizvodnju namještaja u Fojnici do sada je uloženo oko 5 miliona KM, i to investiranjem u savremenu i ekološki čistu tvornicu. Plaće i doprinosi zaposlenih uredno se isplaćuju i više su za 5 do 10 posto u odnosu na prosjek granske industrije.

MS&WOOD zapošljava preko 200 radnika. Namještaj koji se proizvodi u Fojnici izvozi se u 42 zemlje, na sve kontinente svijeta, i nalazi se u prodaji od Japana, preko zemalja EU, do Sjedinjenih Američkih Država. Sljedeća faza u ostvarenju strateških ciljeva unaprijeđenja poslovanja je prelazak iz koncepta "Made in B&H“ u koncept "Create in B&H“, što podrazumijeva ispunjenje procesa od dizajniranja do izrade gotovih proizvoda, a za što je MS&WOOD već dobio potrebna odobrenje svjetskih kupaca. Jedan od najznačajnijih partnera ove bosanskohercegovačke industrije namještaja je najveći proizvođač i lanac prodavnica namještaja na svijetu, švedska IKEA.


“Bosna i Hercegovina je zemlja sa stoljetnom tradicijom obrade drveta i proizvodnje iznimno lijepog i kvalitetnog namještaja. Zato je i namještaj kao stopostotni domaći proizvod, proizveden uz upotrebu domaće kvalitetne sirovine, tj. bukve za koju kažu da je najbolja u Evropi, domaćih vrhunskih majstora za drvo, te uz primjenu znanja i kreacija domaćih tehnologa i dizajnera, recept za smanjenje vanjskotrgovinskog deficita koji već godinama osiromašuje domaću privredu”, kaže Pilav.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: