Stvarno sam zaprepašten zaluđenošću Indijaca nagonom za silovanjem, kakvo je tu zadovoljstvo!? Mislio sam, da samo naši susjedi imaju malfunkciju silovateljsko-zločinačkog gena..
http://sh.wikipedia.org/wiki/13._SS_oru%C5%BEana_brdska_divizija_Hand%C5%BEar "U ovom maršu ovi su ljudi klali sve na što su nailazili, a što nije nosilo fes."
@commi:) Komi, komi, komi, jako brzo zaboravljaš moja izlaganja.. 13. SS "handžar divizija" je bila "nužno zlo", koje su prihvatili Bošnjaci, znaš i zašto.. Njihovi postupci, nisu za pravdanje, ali ih porediti s četničkim postupcima u toku agresije, kao i za vrijeme II svjetskog rata, e to je apsurd s tvoje strane! Sjećaš li se mog izlaganja na članku "http://www.klix.ba/vijesti/bih/dan-kad-su-pripadnici-handzar-divizije-digli-pobunu-u-njemackoj-vojsci/130917053"!? Podsjećam te: „Opština Ćelić, selo Vražići, 18. marta 1944. godine, zbog onoga što se dogodilo, zapisan je crnim slovima. Naime, 18. marta 1944. godine od strane 13. SS divizije, poznata po imenu "handžar divizija", izvršen je masakr nad vražićkim civilima kojom prilikom je strijeljano 28 mještana, muslimana. Ubijeni civili strijeljani kao odmazda, zbog toga što su Vražići, u vrijeme II svjetskog rata, masovno podržavali antifašistički pokret i narodnooslobodilačku borbu, koju su vodili Titovi partizani. Interesantno je, da se o ovom zločinu u prošlom sistemu veoma malo pisalo i govorilo, a još zanimljivije da se u ovom današnjem ne govori nikako. Zaista je žalosno što se niko iz aktuelne vlasti,ne prisjeti ovoga tragičnog datuma i na dostojanstven način oda počast nedužnim žrtvama fašističkog terora.“ „@Kad ja kažem ja Moje porijeklo vuče korijene iz sela predmeta zločina, tako da je priča "iz prve ruke". Rahmetli dedo je u masakru izgubio oca, majku i sestru..“ „@Kad ja kažem ja Evo link, fotografija spomen ploče: http://bs.wikipedia.org/wiki/Vra%C5%BEi%C4%87i_%28%C4%8Celi%C4%87%29“ Me
Prikaži sve komentare (30)