E hajmo sad ovako...Poslednji poznati vlasnik je bio Maršal,kako sad da dokazuju čije je i kako je stečeno.Karađorđevići bi restituciju,da jim se vrati sve,što je država kao uzela poslije 1945...e pa i ja bih,da restitucijom povratim imanje,što nam ga je srpski kralj uzeo,pa dao našim slugama...šta je bilo prije,koka ili jaje....A od 1941-45,taj sef je bio pod kontrolom reicha,tako da čisto sumnjam,da nisu odnjeli švabe,a 1941,dobro se je ponijelo put Londona....kARAĐORĐEVIĆI KAO I OBIČNO LAŽU...
Sve i jedna stvar iz tog sefa koja pripada kraljevskoj porodici ima pecat dinastije Karadjordjevic, tako da je tu stvar i vise nego jasna. A o ordenju pojedinih clanova dinastije mislim da je suvisno i pricati. Sto se tice zemlje tvojih predaka, ta zemlja je oduzeta zato sto je to bio ostatak feudalizma, s cim je Evropa raskrstila nekoliko vijekova prije nas. Cini mi se da je bilo krajnje vrijeme da i mi izadjemo iz ere feudalizma.
Kralj Petar i Aleksandar su u zlatu isplatili begove. Kada je to uspješno završeno, kralj Petar je srdačno dočekan od posljednjeg turskog sultana. Čak su i objavili ugovor o prijateljstvu. Begovi su isplaćeni, to svako dijete zna, a zemlja je agrarnom reformom podijeljena narodu, kako Srbima, tako i muslimanima. Moja je familija takođe zlatom platila begovsku kulu u Otesu. Nije tačno da im je otimano. Karađorđevići su bili puni k'o brodovi. To uopšte nije čudno. U kumskim su vezama sa engleskom vladarskom kućom, prvi rođaci sa ruskim Romanovima i blizak rod sa većinom evropskih vladarskih kuća. Bili su prebogati i evropski plemići i prije kraljevine Jugoslavije. Svi su živjeli vani po vilama, školovali se po najboljim školama i bili članovi najuglednijih loža po modi tog vremena. Zar mislite da je svijet dozvolio nekim kokošarima da vladaju najvećim dijelom Balkana?
Prikaži sve komentare (77)