Kreteni jedni, baš tako kreteni! Avazite cijeli dan i ne činite ništa operativno! U mojoj blizini postoji nekropola stećaka (preko 35 komada, nadzemnih), niko nikada nije obiša lokalitet, niti ga bar označio bilo kakvim natpisom! Jedne prilek, godpođa "vikendašica", je angažovala rokokopač, da joj uredi pristupni put do vikendice, a usput je mašinisti dala nalog da iskopa nekoliko stećaka, nakon mog upita "zašto to čine, je li znaju da su stečci historijsko naslijeđe i da oni nisu ovlašteni da vrše kopanje i premještanje", gospođa vikendašica kaže "da mi nije žao para, platila bih mašinisti da ih sve iskopa!"..
Kako se zove "vikendašica"? Ja bih pozvala bar najbliže prijatelje da spriječimo njenu bahatost i vandalizam. Bilo kakva aktivnost je bolja od šuplje priče. Tebi i na ovome svaka čast.
Prije oko 1000 godina su tadasnji poludivlji krstasi istrijebili Maore u Spaniji koji su bili daleko ,daleko ispred ostatka svijeta u mnogim oblastima nauke,tehnike itd. Ti isti nepismeni krstasi su prije 1000 godina ostavili nedirnute Kordobu i ostale bisere s kojima se sada spanci ponose . Nema dalje!.((
Prikaži sve komentare (17)