"Dojavu o požaru su zaprimili u 8.58 sati, a već u devet i dvije minute su bili na mjestu događaja" i "Četiri vozila i 12 vatrogasaca su bili na intervenciji" a u Jablanici 2 vozila, tri kante, dva slaufa i 5 vatrogasaca i ceka se mjesec dana da stignu kanaderi iz Hrvatske? Nesto me "deja vu" hvata i podsjeca me na rani April 92:e, u Sarajevu cetnici dizu barikade a u Bijelini i podrinju pokolji vec zapoceli, a sve vicu Sarajlije sa predsjednikom na celu?: "Nece bit rata". Nesto mi cudan odnos glavnog grada prema ostaloj ili bolje receno preostaloj drzavi?
Dobro sad, taj dio da su došli za 4 minute zvuči ko nešto, a ono 200m od Hotela Evropa je profesionalna vatrogasna brigada :D A to da Sarajevo postoji samo za sebe i da je ostatak države puki rob, to je tačno. Bacili bombu "odoše sve pare u Beograd, kuku nama", a sad kad sve pare idu u Sarajevo niko se ne žali. Beograd je ponešto nekome i vratio, Sarajevo neće nikome ništa.
Ne mogu a da ti ne kazem da to bas i nije sasvim tacno. Samo prosle godine Opstina Centar je pomogla, nisam siguran ali mislim Opstinu Konjic ili Jajce s nekih 50000 KM ili vise. Sta su oni uradili s tim parama.? Inace svake godine Sarajevske opstine odredjenim sredstvima pomazu "slabije opstine". Ako meni ne vjerujes slobodno provjeri. P.S. Ja nisam iz Sarajeva da ne mislis da sam pristrasan
Prikaži sve komentare (80)