Ako im se nesvidja nastavni plan i program Republike Srpske,slobodno se mogu seliti u federaciju,pa nek tamo uce tzv.bosnjacku Historiju.Kao sto i srpska djeca u federaciji uce po federalnom programu,postuju ga i ne bune se,iako vrlo cesto dozivljavaju razna sikaniranja od strane vrsnjaka.Licno sam upoznat sa brojnim primjerima.A ida se bune,nista im ne vrijedi.
izučavanje predmeta ne bi smjelo biti na nacionalnoj osnovi, kako može biti biologija, hemija i matematika stvar nacije? to je doprinos cjelokupnom čovječanstvu. gledajući bosnu kao cjelinu, njena historija datira još iz vremena ilira, rimljana, dolaska slavena, osmanlija. iz ovog se vidi da su kroz bosnu dolazili i prolazili razni narodi i plemena, ali bosna je ostala, i uvijek će biti bosna. historiju bosne su kreirali svi zajedno, i sad izdvajati samo srpsku historiju, ili bošnjačku je pogrešno, jer time krademo dio historije koja nama fašistima i primitivcima ne pripada.
bas tako, sto bi rekli nasi susjedi, ako nisi bosanac, i ako se smatras hrvatom ili srbinom idi u hrvatsku ili srbiju - a ovdje mozes biti samo bosanski katolik ili bos. pravoslavac, e pa nece moci...
Prikaži sve komentare (73)