ako je autobus u kvaru, onda ta linija ne radi. pa gdje to ima, bože sačuvaj. nevjerovatno je da glavni grad jedne države u evropi ima ovakav gradski promet. gras će uskoro doživjeti sudbinu mnogih poduzeća u sarajevu, veliki broj ljudi će ostati bez posla, veći dio prihoda će ići u ruke privatnika, a ne kantona, a političari koji su to omogućili osigurat će sebi vikendicu u rakovici.
a da zaboravio sam. ovaj oruč je okrenuo leđa grasu, firmi od koje je i on i njegova porodica godinama živjela. tipičan predstavnik lažnog morala.
ova priča sa oručom je tipična priča koja otkriva mentalitet sarajevskih čaršijanera. on u ono vrijeme prekidom štrajka i vozeći minibus svjesno minira pokušaj radnika da se suprostave nasilju politike nad grasom. klasična izdajica, ali u sarajevu takvi likovi imaju plodno tlo i budu hvaljeni od čaršijanera jer isti ne moraju pješke se spuštat s brda. ko lafo sarajevska raja, a pozadina je goli interes. prava raja bi pomogla grasovcima i s njima bi krenula na parlament i zbacila s vlasti gamad koja pljačka ovaj narod.
Prikaži sve komentare (18)