Općina Prnjavor je multietnička zajednica poznata po uvažavanju svih naroda i poštovanju svetinje svake vjere, i svako huligansko ponašanje pojedinaca i napad na vjeru mora se spriječiti i zaustaviti", kategoričan je Gatarić Jos samo kad bi nam naveo broj nesrba kaji su ostali zivijet u Prnjavoru i nisu protjerani pa da ti vjerujemo gradonacelnice.
ti ne srbi su zamjenili svoje domove ili su ih prodali. jer nije tebi niko branio da zivis u prnjavoru vec jednostavno nije to kao prije 92. tu nacelnik nije kriv vec sami rat. (moja porodica je imala kucu u prnjavoru)
U Prnjavoru žive i zajednice Italijana, Ukrajinaca, Slovaka, Roma, Čeha, Poljaka, Jevreja, Albanaca, Mađara. Niko nije protjeran, pa ne stoji da "nesrbi" imaju problema u Prnjavoru. Možda imaju Bošnjaci, al to je posljedica građanskog rata. Sumnjam da imaju više problema nego Srbi u npr. Visokom. O brojkama je nemoguće govoriti prije popisa. Samo Italijana je oko 1000. Bošnjaka je u Prnjavoru bilo 7.143, sada ih je stalno naseljenih 4.200 od 7.818 koliko se prijavilo kao povratnici. U Prnjavoru je pet obnovljenih džamija i sve su aktivne. Svi ovi podaci su od glavnog prnjavorskog imama Fikret-ef. Čelenka.
Prikaži sve komentare (18)