Pravno formalno oni stvarno mogu tuziti sve koji su im onemogucili slobodu kretanja i to nije sporno. Mogu tuziti i sve one koje su im prijetili preko foruma. Ali isto tako razna tuzilastva mogu tuziti fizicka i pravna lica vlasnike portala za podsticanje nasilja jer nisu sprijecili objavljivanje prijetecih sadrzaja. No kako ista ne rade nista, ili bar siroj javnosti nnije poznato da rade, na procesuiranju istih zbog omogucavanja govora mrznje ne vjerujem da ce uraditi bilo sto po ovom pitanju. E sad o ovim slikama. Mislim da nije prikladno ovakve slike postavljati na portal bez upozorenja RODITELJSKA PAZNJA. Donro nije lijepo se rugati i zamolio bi sve citaoce da to ne rade a ovaj portal da vodi racuna kakve slike postavlja jer duze zadrzavanje pogleda na ovim slikama moze ostaviti trajne posljedice za ne pripremljene citaoce a o maloljetnicima da ne govorim.
Možda, ali bi se i Dodik trebao privesti zbog širenjea govora mržnje - negiranje genocida, "neće meni suditi sudije muslimani" i sl.
senad.jahic.73, i za takve mora postojati zakon. Jednostavno tuzilastvo moze po sluzbenoj duznosti podnijeti prijavu protiv bilo koga ko krsimzakon. Dokaze treba predociti sudu pa ako ima elemenata tuzeni bi morao biti osudjen, bez obzira o kom se radi. Sve doknu ovoj zemlji ne budemo imali neovisno sudstvo necemo moci naprijed. Ja se bojim da su pojedini politicki centri moci uradili sve da pdcine sudove. No kako nemam dokaze o tome necu ni pisati
Prikaži sve komentare (214)