Na kraju krajeva, dobro ste vi i plaćeni s obzirom kako nam slabo, odnosno skoro nikako, učite djecu. Pisa test nam je najbolje mjerilo za ovu moju konstataciju. Nije sve do Ministarstva, uozbiljite se i vi malo i krenite učiti djecu kako treba! Prije svega, smijenite stranačke kadrove među vama nastavnicima koji su zalutali u vašu profesiju, i to samo zato što je državni posao, a oni su "nečiji".
Prvo treba smijenit ministricu koja po viberu moli da joj pruže podršku zbog stalnih kritika i “napada”. I sliku je čak napravila za podršku samoj sebi. Eto toliko nije do ministarstva.
Kako će nastavnik smijeniti drugog nastavnika bgti? Pravilnike o zapošljavanju donose kantonalne vlade i zna se kako i koga zapošljavaju. Zato ja npr. kao mr. historije (FF UNSA) nisam nikad mogao dobiti posao pored silnih diploma iz Mostara, Sokoca, Travnika itd. Sve po zakonu. I onda ti djeca pričaju da im predaju osobe koje ne znaju ni kad je bio II dvj. rat, kamoli šta više. I djeca završavaju takva kakva jesu, polupismena
Prikaži sve komentare (78)